Friday, April 22, 2011

oh ya..sebelum terlupa..(alang2 line ngah laju tetibe)..aku mahu ucap tahniah..

CONGRATES......................

CONGRATES.......................

CONGRATES..................... 

&

TAHNIAH............................

TAHNIAH...........................

TAHNIAH.........................


diucapkan kepada.......

=

=

=

=

=

=

=


jap2..eh bkn  ke congrates n tahniah tu bnda yg same??hahahahhah...bongek tul aku ni...hahahhahahhaa

ok....

aku nk ucap tahniah kat minah ni...


inilah azimah..ngeh2....muka berseri2 kn...dpt boyfie..=)

sebab...sebab....sebab........sebab ape ek?????????????????????????????????????????????????

sebab die dah ader boyfie.....hahahhahahahhahah

tahniah ek pol a.k.a azimah dun sebab da berpunye skang...

smoga korang epi n kekal lme ek...

x mahu gaduh2....heheheh...hargaila die walaupun dirinya penuh dengan kekurang sekalipun...

jangan pernah berniat mahu mempermainkan die tau!

nanti terkena kat batang hidung sendiri!

wah2...sedap tul aku duk nasihat kat orang kan..dir sendiri ntah pape je..hahahhaha.......

p/s:....cuba mengharagai mereka2 yang mengargai kita..atikah~

mood nak exam sudah tiba,,.hahhah...kunun!

adakah ini muka orang semangat nak study??langsung tidak!
picture ku diedit habis-habisan..hehehe..muka x cantik memang kena edit selalu..hehehe...(tp aku masih bersyukur ek!)..sebab muka ni pun ader je orang suka..hahhaha...(over gile ko)...

ketibaan rasa seperti mahu semangat study..kunun nya mahu dapat dean list dis sem...but ntahla..study pun nath ke mana...seminggu berlalu camtu je...tanpa buka buku..huhu..bukak mukabuku ada la..ntah pape kan...loklak je lebih...dushhhhhhhhhhhhhhhh~

dengan ini saya nurul atikah ingin mengarahkan bahawa saya harus semangat studi!..saya mahu kalahkan SI DIA...huhu..

malulah kalah ngan die...padahal kos yang dia amik ag susah dr aku...aku nye kos ni alahai..orang pandang pun nak xnak je....(jeling pun x ikhlas)..huhuhu...

tapi bersyukurlah...aku masih belaja jugak..tidak hanya duduk di rumah menunggu mereka2 yang bernama lelaki masuk meminang..kan2....hehehehe..

ok la..aku cam da melalut ntah ke mana kan...hahhaha...blah~

FACEBOOK KU DEACTIVATE FOR A WHILE OKEH~

Owh terasa sungguh lame tidak ku update blog ku..(Padahal bru 3 ari)...line celcom kat tempat aku ni sgt laaaa taik!..ye..cam ape je..wat aku skit ati je...termasuk la pol..kan pol kan...huhu..kesabaran je kami...
erm tgal ag bpe ari je ag aku nak exam..tp satu habuk x study ag..so aku decide tuk hentikan sementara sume aktiviti sosial aku..hik2..(bkn clubbing ye kwn2...)..aku akn stop berblogging and berfesbuk for a while..nty pas abis exam aku smbg la....heheheh...(alasan sebenar2nye mls nk topak broadband)..ahaks,,

p/s:..kwn2 ku di fesbuk jgn rindu sye tau,...sye deactivate jap je..(prasan ader org rindu...)
npe x pesan kat kwn blog skali??...(coz kwn kat blog x rmi sgt..so mesti xder yg rindu2 kan..hik3..)

Monday, April 18, 2011

ADE KE ORANG NAK PAKAI HEELS CMNI~

high heels mmg x dpat dipisahkan ngan pmpuan kan..aku pun mmg minat gile ngan heels..kdg tu x pki sgt pun..sje beli..coz suke..heheh...tbe2 an td aku terbace satu blog ni..cite sal REKAAN KASUT TUMIT TINGGI LAWAK..hehe...nmpk je tjuk tu, cm berminat nk tau..heheh..hsiyes wei lucu gile design die..tobat aku xnak pki heels cmni..

korang nak ke pakai heels cmni..aishhhhhhh mereka2 ni mcm2 design dorng create..tp agk2 r bhai..design tu biarlah bertempat..aku tgk design die ni jaji ader je..tp for tose yg mmg suke bnda pelik2 cmtu mmg boleh terima la kot...heheheheheh....

jom usha design pelik2 tu...

gile style ader pyung..haha.ni kes tkut kaki itam kowt..kaki puteri lilin susah gak kan

ok paSni aku nk try design kasut yg ade wheelchair lak...

ase cam skang gak nk g diving..bru ader style kan~


letak r ikan...bru cumel..hik3

pasni nk letak durian r plak

ni kes x sempat siap ke ape?


haa yg ni aku nak pakai..gile ko x nak..pearl tuh..


p/s:..just for fun...hehe...

credit to CITE JE for the story n images..thnx..=)

lelaki org?..sori not my taste~

saya x terima laki orang oke!

saya sgt marah.benci.geram.sebal.dgn mereka2 yg sudah menjadi suami plus bapa tp masih
tidak puas dengan ape yg mereka dah miliki..saya cukup x suke oke.
saye xtau knape.tp incident sye diganggu laki org da bpe kali terjadi kat saye.
x phm netul la sye dgn mereka2 ni..smpi kan ader kwn sye ckp, muka sye ni mmg muka taste
laki2 tua?ish ader ke patut..ape kurang cantikkah muka saya ini..hahh..(poyo sebentar)..
kdg2 tu kata2 kwn sye tu wat saye terpikir 3-4 kali gak la.,
bkn ape..setakat ni kan..mmg mereka2 yg da berumur la yg ramai duk usha saya..
tp mereka yg masih bujang n muda2 x berkenan ke kat saye ni?huhu...memikir sebnetar..
ni la muke yg asyik kne kaco ngan org tua...SI DIA tolong msuk meminang cpt oke!


ok skang saye nak share pglaman2 saya diganggu oleh mereka2 yang sudah berumah tangga..

1) diganggu oleh kazen sendiri
   - siyes saya x sgka die sggup wat sye macam ni...mula2 die duk msg sye tnye khbar..n as a kazen
yg sgt baik n xnak dicop sombong, saya reply meseg dia.ye la kazen duk tnye kabar,
xkan xnak jwab plak kan..then after few messages..sye stop..coz nak study..igt ag,,
time tu ngah final exam ASASI..tp x lame pastu..die keep message me..if x jwab, akan kol..
oh lupe nak gtau..first message, die ada gtau nk dtg melawat sye kat kolej..
sye ok je if coz igt die akn dtg ngan wife die...huhuuhu
ade satu malam tu, malam b4 die nak dtg lawat sye, dia keep calling sye.saya da mula rase
rimas,.sekali tu saya angkat,n tnye nak ape..die ckp xder pape..sje2 nk borak2 ngan saye.
ape kejadahnye..x pnah2 b4 ni wat cmtu kat sye..then sye stop calling tu dengan alasan nk
tdo..aishh tp pakcik ni x phm bahasa..tepon ag..sye tnye nak ape..die ckp die bosan..coz isteri
die xder nak teman kan die..siyes..what the flower la pakcik ni..nk mgmuk je...
pas da tau reason he keep calling me..saye decide tuk off phone..sng x yah diganggu..

2)diganggu oleh abang **** sendiri.
  - ni kes yg paling menakutkan.gile ape ko duk tepon aku kan.x pnah2 palk tu..buang tebiat
ke ape ni..adushhhh...tgh2 malam pun duk tepon aku..sye mula2 tu cam bese r x sedar pun
akan niat buruk die tuh. then after he keep calling n text-ing..sye mula sedar..ni org mesti
kes ngan kazen tu..huh..kes ni berlaku time die duk sorg2 kat umah bru..wife n anak2 die kat umah
lagi..dats why die cri sye,kebosanan la tuh..or in other worg ngan kegersangan..ko pehal cari
aku...boleh dikatakan hari2 die tepon sye..tnye da mkn ke blum..ajak kua mkn sme2 la..gile ape..
panah sekali tu..sye ngah kuar ngn housemate..then die kol..die ckp nk blnja makn.
then sye ckp la..ikah rmi ni..xkan nk blnja sume org kan..hahah..die pun x jd nk ajak..
padahal sye tpu je die.mals nk kua..dat time ngah kuar berdua je...gile kan...

3)diganggu oleh owner pusat tuisyen at puncak alam
  - haa kes ni bru je ag berlaku kat sye..sebulan yg lalu...mase tu sye ngan duk kasi flyers kat
pnduduk puncak alam..tuk promote kiteorg nyer car wash event. then terkasi la kat sorang pakcik
ni..die tgk la flyers tu..tnye bla bla bla...then tbe2 die ckp apsal x letak no phone..
nty senang la org nak tnye pape kan..so die pun suh la sye kasi no phone sye..since sye adalah pengarah
event ni..sye kasi je la..sebab time tu pikir nk jge customer.tup2..2-3 hari pastu ader la
no yg x dikenali kol sye...n tnye sal event sye tuh...erm tp pakcik ni sme je yg yg len2..mula2 je
duk tnye sal car wash konon..padahal mmg ader niat lain..nak test market la tu kan!adushh
ceq ag jd mgsa,.pnt2...boleh kan die duk ckp die syg sye la..bla bla bla..helo pakcik sye bru je kanl
awak kan..ang duk tnye soalan ngarut lagu tu wat pa?...lu bikin gua panas la...
korek punye korek..pakcik ni pun ngan kegersangan coz bini die xde kat puncaqk alam..bini die nun
jauh kat jhr..bedebah nyer pakcik...aishhhhhhhhhhhhhh..

kesimpulan:..

1) isteri2 kat luar sane tolong jgn tinggal kan suami anda keseorgn...
2) jgn duk layan mereka2 yg bersuami ni...bahaya..ayat manis gile
3) kepada sang suami, ingatlah isteri anda..
4) aishhh SI DIA tolong masuk meminang saye skang..sye da pnat kne kaco nagn laki org
 

KAK EFFY PLEASE JANGAN MERAJUK!..SERIUS SAYA DOUBLE TRIPLE MISS AKAK!!!

mak tolong ikah...ikah xtau nak watpe...ikah ase serba salah sgt...sebab ikah da wat org terasa ati....
erm.............

ni haa org yg saye da wat die berasa ati nagn saye..=(
kak effy sori sgt2..bkn saye sengaja xnak letak gmbr akak kat entry tu..n bkan jgak sebab saye x rindu akak.
siyes saye rindu sgt2...walaupun kite x sme shift time keje dulu, tp sye tetap igt kak effy..akak kan kwn sye...
sye mmg rindu sgt2 tau...kak effy jgn berasa ati ngan sye tau..n jgn marah at sye..sori sgt2...
sebenarnye mmg sye terniat nak letak pic akak kat entry tu..nk letak pic abg sheruk sume..tp sye takut kne marah curi gmbr korg sume...ntah npe gmbr abg zali, abg mat,akim , kak ira n kak hani sye x rase tkut sgt..huhu...sori sgt...sye rindu akak sgt2 tau..luv u akak...

p/s:..sye juga merindui yg len2..hehehe

HARI ISNIN~




hari isnin di minggu study week.kebanyakan student akan pulang ke kampung masing-masing untuk meminta restu dan berkat dari ibu bapa.sememangnya waktu2 seperti ini kampus akan menjadi sunyi dan semakin sunyi.aku?masih menjadi penghuni setia AKASIA puncak alam.bukannya aku tidak mahu pulang ke kampung.sememangnya hati ini memberontak untuk pulang ke kampung.berjumpa dengan keluargaku yang sudah hampir tiga bulan tidak kutemui.hati ini ingin sekali melihat wajah comel anak saudaraku yang baru sahaja menampakkan dirinya di muka bumi ini.tapi apakan daya.terlalu banyak halangan yang menimpa diriku sehingga aku membuat keputusan untuk terus menghabiskan minggu study week aku di puncak.kekangan pengangkutan menjadi penghalang utama.betapa susahnya untuk mendapatkan sebuah bus untuk aku pegi ke KLANG SENTRAL.mahu sahaja aku mengambil teksi.namun bila ku pikirkan semula kosnya, aku akur.kini aku keseorangan di bilik sewaku.roomate ku sudah pulang ke rumahnya.aku buntu.tiada apa yang boleh aku lakukan.menonton televisyen??oh sungguh bosan..ONLINE?em sememangnya aku sedang online.STUDY? ya sepatutnya aku mengulangkaji pelajaran.final paper semakin hampir.berbaki satu minggu sahaja.tapi entah kenapa aku berasa sangat malas mahu membuka buku.hati ini memberontak mahu ketemu si dia.SI DIA?ermm aku harus melupakan sahaja permintaan hatiku ini.tidak mungkin aku berjumpa dengan dia dalam masa terdekat ini.dia sangat serius dalam pelajaran. manakan ada masa walau sedikit untuk aku. itu yang aku pasti. namun aku harus terus sabar menanti.aku tidak berhak untuk memaksa si dia agar memperuntukkan masa untuk aku.kerna aku percaya kejayaan dia kelak akan meberi seribu kebahagiaan kepada aku.

P/S:..BERSAMBUNG...............

saya sayang kak nur lebih la..=)

saya ada kakak.kakak saya sangat cantik.kakak saya jugak sagt baik hati. die suka puji saya.die pndi amik ati saya.die sgt penyabar.saya sgt2 syang kakak saya.(tolong bace dgn nada cam budak2 umur 4 taun).hik2...

ok2..actually kakak ni refer tu kak nur a.k.a product miracle punyer owner..heheheh....
ni la kak nur a.k.a owner miracle product



saya sgt ske nsyg kak nur..each time saye upload gmbr at FB saye.mesti die LIKE nyer..hehe..ader2 nye komen yg membina dia kasi at sye...heheheh...tiap kali die puji sye, hnye ader stu jwpn je kua dr mulut sye iaitu:
thnx ek akak..ni hasil dr produk akak la..
FYI,aku ni adalh pengguna setia produk keluaran syrikat akak ni...(erm setia ke ek?bru 4 bulan pakai?)...heheh..korg nak tau x ape??...if nak tau korg leh search address ni tau...
http://www.fcumiracle.com/ or http://www.facebook.com/fcumiracle 

produk kak nur ni mmg best tau...korg x cye..meh tgk pic aku yg x seberapa ni..korg nmpk x perubahan kak muka aku?..aku pun bru je ag 4 bulan pki produk ni..mmg best la!..so korg wajib tau search web kat atas tu if korg nak tau pe kelebihan produk yg aku gune ni..heheheh...
ni pic sye setelah 3 bulan menggunakan produk dr kak nur
p/s..nway, kak nur ni bkn akak kandung sye..heheeh

THNX SUDI BACE!


Sunday, April 17, 2011

BLOG ANDA TERPESONG JAUH OKE!

motip letak pic ni?erm xder motif..haha


saye sgt suke rindu nak gune ayat terpesong..hahahah...last digunekan ialah time skolah dulu haahaha...besenye an cikgu BM akn ckp "karangan awak sgt jauh terpesong dr tajuk"..hehehe..now da tbe mase tuk sye gune ayt terpesong ni...hahah..(cam specila gile je kan ayat terpesong ni) ahaks...
huh?blog pun leh terpesong?bia betik???
ye sgt btul..nak tau knape??..sebab nawaitu mase sye mula2 creat akaun blogger ni sebab nk luahkan perasaan saye sal "die" je..ala2 kisah kau dan aku la ni..hik2...last2 kan cam bosan je ari2 nak tulis entry sal benda alah tu..hubungan kiteorg x kemana jgak..cmtu jgak..huhu..so drpd aku bia blog aku ni berhabuk..(mals nk wipe blog aku boleh?) baik aku buat entry2 yg lgsg xder kaitan sal "Die" kan..at least berasap gak la blog aku..hik2....
so strat from now..secara rasminya aku nk umum blog aku ni bkan akan berkisarkan "kisah kau dan aku"..tp pasal pape sahaja yng berkaitan ngan aku..hehehe...

p/s:..tp x bermakna awak x special da untuk sye tau..just sye x nak blog sye berhabuk sgt..hik2....
awak tetap lam ati sye lah...xder blog sal awak pun..sye still igt our memorable moment..hik2....jiwang seh!

SAYA RINDU NAK PRACTICAL LAH..~

muka dak ngah rindu..hik2..cmni ek??..dushh byknyer jerawat saye!

arini baru 18/4..means aku kne tgu ag sebulan ag tuk practical..apsal cm tbe2 x sbr gile ek nk g practical..padahl b4 ni bapak la x ingin aku nak wat practical..sakng mula la...nak sgt2...
aku rindu kan mereka2 di shahzan inn..huhu...agak2 nty HR nak anta aku at department mane ek?
hope dpt masuk FO smula...x pun FnB...erm actually x kisah sgt anta aku at dept mne pun..yg penting bukan KITCHEN ok..bukan nyer aku mals nk blaja memasak..tp siyes..malas nak hadapi double pressure...senior at situ pesan at aku if boleh tolong jgn pilih kitchen..otherwise aku akn double stress...keje bertimbun2..especially dak2 practical ni..sume bnde ko kne wat...aku ni da r x mahir sgt keje2 at dapur..kang silap2 ader aku kne marah ngan exec chef..uishhhh x sggup gue!....korg doakn aku x masuk kitchen tau..nightmare~huhu...




p/s:..nak selitkan gmbr org2 yg aku rindu..khas untuk tatapan korg,,,

HR manger a.k.a Abang mat~

sahabat baik a.k.a hakim~

akak kesayangan a.k.a kak ira

GM katernye a.k.a abg zali wif his cute daughter..

paling saya rindu a.k.a kak hani..


note:..erm agak2 dorg rindu saye ke x ek................

DATANG JAK SARAWAK campaign finish already ek??

sarawak...sarwak..ekonomi teguh ekonomi kukuh...2siyes xtau betul ke x)hehehe..

:f:


lirik lagu ape tuh?..ce teke..ce teke..hehehhe...saku sure sume org tau lagu ape tu..ape x nyer sume tb duk sibuk pasang lagu tu...skang kan ngah pilihanraya sarawak...each time aku duk tgk VT tu aku mmg agk excited gak r...hehehe,...nak tau knape??...sebab aku bru je pegi srwak aritu...around blan 2..ape yg ader duk tyg kat tb tu..mostly aku da pgi...hehehe....seronok ke pegi srwak tu?...ermmm boleh la..seronok gak...if korg nak tau, aku g kuching je aritu,.since jarak diantara daerah kat sane jauh2...contoh an..if dr kuching nk ke miri..sgt jauh ok..x cam kat semenanjung..pekan nak ke kuantan aorund 40 minit je..dekat..so kat srwak, aku just keep walk around area kuching jak..ni antara tempat2 yg aku pegi la..jom check these pic out~
lecturer kami..sir firdaus~



kat culture village...cntik kan`

x igt ni kat maner..tp still in culture village la

one of traditional house there

umah bidayuh~

dalam bus..tp x igt nk tuju ke mana

pol wif one of actress there..kat teater culture village
posing jap lam bus..ni otw nak ke sarikei border market

kat nomad BnB..tbe2 rindu at abg christ,..

at semenggoh wildlife

ni kat cat muzium

semapta g kan posing ..kat tasik biru




at kilang wat pasu








p/s:..FYI, negeri sarawak sgt cantik...sangat terjaga n bersih ok...tp yg pntg roundabout die besar..leh buat rumah satu kat dlam tu..hik3..

Saturday, April 16, 2011

follow blog saye jom!...http://naylareza.blogspot.com

follow blog saye jom!...http://naylareza.blogspot.com

Answer here

HEPI BESDAY ABANG AZRI

hepi besday 2 u..hepi besdsy 2 u.hepi besday to abg azri...hepi besday 2 u...
since sore tikah x sedap cam sore abg azri..so tikah mampu tulis je..hik2..x mampu nk nyanyikan...
nway abg azri...tikah dedicate this entry special tuk abg tau...aritu ARIESZON ader wat suprise party an kat abg..sori sgt2 x dpt join..jauh,..huhu...susah sgt2 nak smpi ke sana..bkn tikah xnak g..if boleh..nak sgt2 pegi...abg fandi ade tagged tikah gmbr2 time suprise party tu..huhu..
sedih sgt tikah tgk..ader pic abg menagiskan...huhu...abg tikah doakan abg pnjg umr, murah rezki n yg penting JADI JUARA AF9 k..do ur best...heheheh....

p/s:..kat bwah ni ader gmbr waktu celebrate besday azri kat bilik kaca student AF9 at AEON wangsa maju...